Blessures, laat ze je seizoen niet verpesten
Wat doe jij bij een blessure? Gewoon doorspelen? Natuurlijk wil je gewoon verder, maar pas op dat je die blessure niet nog erger maakt. Badminton Nederland en het Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) hebben voor jou de meest voorkomende badmintonblessures op een rij gezet. Zo weet je precies wanneer het echt mis is en wanneer je beter even thuis kan blijven.
Verzwikte enkel
Badminton is een populaire racketsport en wordt wereldwijd door meer dan 200 miljoen mensen beoefend. Omdat badminton een heel explosieve sport is gaat het beoefenen ervan ook gepaard met het ontstaan van verschillende blessures. Enkelblessures komen vaak voor binnen badminton.
Lees hier wat jij kan doen als je een enkel verzwikt.
Jumpers Knee (Knieklachten)
Badminton is een populaire racketsport en wordt door meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd beoefend. Omdat badminton een heel explosieve sport is gaat het beoefenen ervan ook gepaard met het ontstaan van verschillende blessures. Een van de blessures die veel gezien wordt is een jumpers knee.
Lees hier meer over een jumpers knee.
Nog meer vragen
Heb je toch nog meer vragen of twijfel je of je herstel wel naar wens gaat. Weet dan dat je eenvoudig en snel contact kan zoeken met een van de sportartsen van Sport Medisch Centrum Papendal. In de meeste gevallen zal Laurens Kapelle, bondsarts van de nationale selecties, je vragen beantwoorden.
